Hlavní stránka O mně

Jak přejít do DFU na iPhone 7 a nezbláznit se

Jsem fanoušek jailbreakingu a přechod do DFU modu je něco, co musím při každém restartu mého iPhone 7 Plus provést. Nedávno jsem ale začal mít zvláštní problémy s bezdrátovou konektivitou: AirDropu trvalo několik minut, než se vůbec aktivoval. Telefon mi náhodně přestával přes wi-fi přenášet data. Airpody náhodně vypadávaly a občas se vůbec nepřipojily. Při volání se mi celý zasekával. Tenhle telefon nemám ani dva roky, tak mi celá situace přišla divná.

Když žádný z těchto problémů nezmizel ani po obnově telefonu z normálního režimu zotavení, přišel čas na další a mnohem razantnější krok: obnovu z DFU, při které se neobnoví pouze systém, ale i celý zavaděč. DFU je proto tím posledním řešením pro případy, kdy máte s telefonem nějaký problém.

Dostat se do DFU je ale trochu problém. Většinou píšou, že máte dělat prstovou gymnastiku a přesně časovat mačkání tlačítek. Já jsem ale přišel na mnohem jednodušší způsob.

  1. iPhone nechte normálně zapnutý a připojte jej k Macu
  2. Zároveň zmáčkněte tlačítko na pravé straně a tlačítko pro snížení hlasitosti
  3. Obě tlačítka držte, dokud obrazovka nezčerná, ale pořád svítí. Trvá pár sekund, než úplně zhasne, tak se nebojte, že tlačítka budete držet moc dlouho
  4. Pusťte tlačítko na pravé straně a držte tlačítko pro snížení hlasitosti, dokud se na Macu neukáže tohle:
  5. A jsme v DFU!